TR | EN
Temel Arabuluculuk Eğitimleri

ARABULUCULUK TEMEL EĞİTİMİ

6325 sayılı Arabuluculuk Kanunu uyarınca yabancılık unsuru taşıyanlar da dâhil olmak üzere, tarafların üzerinde serbestçe tasarruf edebilecekleri iş veya işlemlerden doğan özel hukuk uyuşmazlıkları hakkında arabuluculuk uygulanabilir. İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesinin verdiği Arabuluculuk Temel Eğitimi, arabuluculuk faaliyetlerinin yürütülmesiyle ilgili temel bilgileri, iletişim tekniklerini, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri ve davranış psikolojisi ile yönetmelikte gösterilen diğer teorik ve pratik bilgileri içermektedir.

 “Arabuluculuk eğitimi, hukuk fakültesinin tamamlanmasından sonra alınan, arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesiyle ilgili temel bilgileri, iletişim teknikleri, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri ve davranış psikolojisi ile yönetmelikte gösterilecek olan diğer teorik ve pratik bilgileri içeren eğitimi ifade eder.” 

Bir yıllık staj kıdemden sayılmaktadır.

Arabuluculuk Temel Eğitimi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Hukuk Fakültesinden mezun olup mesleğinde 5 yıllık kıdeme sahip kişiler tarafından alınan ve arabuluculuk faaliyetlerinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren altmış sekiz (68) saati teorik ve on altı (16) saati uygulama olmak üzere toplam seksen dört (84) saat ders saatinden oluşan bir eğitim programıdır.

Eğitime katılanların, belgeye dayalı ve eğitim kuruluşlarınca kabul edilen haklı bir mazeretleri olmadıkça arabuluculuk eğitimi süresince verilen ders ve çalışmalara katılımları zorunludur. Eğitim kuruluşlarınca, adayların derslere devam durumunu gösteren çizelge düzenlenir ve derslerin 1/12’sine devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir.

Eğitim kuruluşlarınca, eğitimlerini başarı ile tamamlayan kişilere en geç bir ay içinde arabuluculuk eğitimini tamamladıklarına dair katılım belgesi verilir.

 

EĞİTİM KAPSAMINDA YER ALAN DERSLER VE SAATLERİ:

Çatışma Teorisi

8 Saat

Arabuluculuk Nedir?

4 Saat

Arabuluculuk Sürecinin Temel ilkeleri

4 Saat

Arabulucu Kimdir?

8 Saat

Arabuluculuğun Aşamalarının Gözden Geçirilmesi

2 Saat

Arabuluculuğun Aşamaları: Hazırlık Aşaması 

6 Saat

Arabuluculuğun Aşamaları: Başlangıç Aşaması 

6 Saat

Arabuluculuğun Aşamaları: İnceleme Aşaması 

8 Saat

Arabuluculuğun Aşamaları: Müzakere Aşaması 

8 Saat

Arabuluculuğun Aşamaları: Sonuç/ Anlaşma Aşaması 

4 Saat

Uygulama Eğitimi

16 Saat

Arabuluculukta Taraf Vekilliği

2 Saat

Arabuluculuk Mevzuatı

4 Saat

Arabuluculukta Etik

4 Saat

 

EĞİTİM PROGRAMLARINA KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ OLACAK BELGELER:

-  Kayıt Formu (Eğitim yerine bağlı olarak verilen internet linki üzerinden doldurulacaktır.)

-  Eğitim Programı Katılım Ücretinin Yatırıldığını Gösteren Banka Dekontu (Kayıt yapılan eğitim programı, isim ve soy isim mutlaka belirtilmelidir.)

-  5 Yıllık Mesleki Kıdemi Olduğunu Gösteren Bir Belge

-  Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

-  Hukuk Fakültesi Diploması (E-Devletten alınmış mezuniyet belgesi geçerlidir)

 

Eğitim tarihleri: Gruplar oluşturulduğunda katılımcılara iletilecektir.

Katılımcılara başvuruları akabinde karşılama mesajı gönderilecek olup, koordinatörlükle doğrudan irtibatları sağlanacaktır.

 

Eğitim Yeri: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Derslikleri

Eğitim kontenjanında başvuru sırası dikkate alınacaktır, her grup 30 katılımcıdan oluşacaktır. Kontenjan dışı kalan adaylara sonraki tarihlerde düzenlenecek eğitimler bildirilecek ve başvuruları öncelikli olarak kabul edilecektir.

 

NOT: BAŞVURUCULARIN HAVALE/EFT İLE ÖDEME YAPTIKTAN SONRA DEKONTU KURUMUMUZUN İLGİLİ EĞİTİMİ İÇİN AÇILAN BAŞVURU FORMUNA YÜKLEMELERİ GEREKMEKTEDİR.

 

Eğitim Ücreti: 10.000 TL (KDV Dahil)

 

DEPREMZEDE katılımcılarımıza eğitimlerimiz kontenjanlar dahilinde ÜCRETSİZDİR. (Deprem zamanı olan 6 Şubat 2023’de deprem bölgesinde ikametgahı olup, 1 Mayıs 2023’e kadar ikametgahını Eskişehir’e (ve eğitim yetkimizin olduğu şehirlere) aldırmış olanlar, dekont yerine tarihli ikametgah belgesi sunarak başvurularını yapabilirler). 

 

Hesap (alıcı) adı: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi

IBAN: TR04 0001 0001 1740 0130 7661 41

 

ESKİŞEHİR BAŞVURU FORMU

 

 

Eskişehir Ön Kayıt Formu

 

İzmir Ön Kayıt Formu