Tüketici Hukuku Genel Uzmanlık Alanı Arabuluculuk Eğitimi

Temel arabuluculuk eğitimini başarı ile tamamlamış ve Arabuluculuk Daire Başkanlığı'nda sicil kaydı olan arabulucular için, 24 saat Teorik ve 8 saat Uygulama Eğitimi olmak üzere toplam 32 saat Tüketici hukuku genel uzmanlık alanı eğitimi verilecektir.

Tüketici Hukuku Genel Uzmanlık Alanı

TC. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Müdürlüğü Arabuluculuk Dairesi Başkanlığı'nca, Tüketici hukukuna yönelik genel uzmanlık alanı oluşturulmuştur. 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanununun 6’ncı maddesi ile Daire Başkanlığı'na, arabuluculuk uzmanlık alanları ve uzmanlığa ilişkin usul ve esasları belirleme yetkisi verilmiştir.

Eğitimin Amacı

Arabuluculuk Daire Başkanlığı siciline kayıtlı arabuluculara Tüketici hukukunda uzman statüsü ve sertifika kazandırmaktır.

Eğitime Kimler Katılabilir?

Arabuluculuk Daire Başkanlığı'nın arabulucu siciline kayıtlı olanlar katılabilir.

Eğitmenler

TC. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından özgeçmişleri akredite edilmiş öğretim üyeleri ve uygulamacılar tarafından verilmektedir.

Eğitim Saati Toplam: 32 Saat (24 Saat Teorik + 8 Saat Uygulama)

Eğitim tarihleri: Gruplar oluşturulduğunda katılımcılara iletilecektir.

Katılımcılara başvuruları akabinde karşılama mesajı gönderilecek olup, koordinatörlükle doğrudan irtibatları sağlanacaktır.

Eskişehir

Ön Kayıt Formu

Bilecik

Kayıt Formu

İzmir

Kayıt Formu

Eskişehir Eğitimleri Eğitim Yeri: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Derslikleri

Eğitim kontenjanında başvuru sırası dikkate alınacaktır, her grup 30 katılımcıdan oluşacaktır. Kontenjan dışı kalan adaylara sonraki tarihlerde düzenlenecek eğitimler bildirilecek ve başvuruları öncelikli olarak kabul edilecektir.

**BİLGİLENDİME**

Devam Zorunluluğu; Eğitimlerde devam zorunluluğu bulunmaktadır. 1/12 Oranını aşan devamsızlık durumlarında katılımcı eğitime devamsız sayılacaktır. Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı'nca aynı anda birden çok alt uzmanlık alanında eğitimlere onay verilmektedir. Başvurduğunuz eğitim programı ile süresi önemli olmaksızın aynı anda bir başka eğitim programında ders çakışması yaşayacak iseniz ARASİS tarafından sistem dışına çıkartılacaksınız. Bu ayrıntıyı dikkate alarak başvuru yapmanızı veya ileri tarihteki programlara başvurmanızı önemle dikkatinize sunarız.

NOT: BAŞVURUCULARIN HAVALE/EFT İLE ÖDEME YAPTIKTAN SONRA DEKONTU KURUMUMUZUN İLGİLİ EĞİTİMİ İÇİN AÇILAN BAŞVURU FORMUNA YÜKLEMELERİ GEREKMEKTEDİR.

Eğitim Ücreti: 4.000 TL (KDV Dahil)

DEPREMZEDE katılımcılarımıza eğitimlerimiz kontenjanlar dahilinde ÜCRETSİZDİR. (Deprem zamanı olan 6 Şubat 2023’de deprem bölgesinde ikametgahı olup, 1 Mayıs 2023’e kadar ikametgahını Eskişehir’e (ve eğitim yetkimizin olduğu şehirlere) aldırmış olanlar, dekont yerine tarihli ikametgah belgesi sunarak başvurularını yapabilirler).

Hesap (alıcı) adı: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi

(Eskişehir Osmangazi Döner Sermaye Müdürlüğü)

IBAN: TR04 0001 0001 1740 0130 7661 41