TR | EN
İflâs İdare Memurluğu Temel Eğitimi

İflâs İdare Memurluğu Nedir?

Hakkında iflâsı kararı verilen bir müflis şirket ya da gerçek kişi müflis tacirin iflâs masasını oluşturan malvarlığını tasfiye etmekle görevlendirilen, bu alanda gerekli bilgiye sahip kişiler iflâs idare memuru olarak adlandırılırlar.  

İflâs idaresi memurları, İcra – İflâs Kanunu ile İflâs İdare Memurluğu Yönetmeliğinde öngörülen usuller çerçevesinde görevlendirilirler.


Temel Eğitime Kimler Katılabilir?  

T.C. Adalet Bakanlığı HİGM Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan 3 Şubat 20205 tarihli İflâs İdare Memurluğu Temel ve Yenileme Eğitiminin Usul ve Esasları hakkındaki Genelge m.1 hükmü uyarınca; iflâs idare memurluğu görevinin yürütülmesi için gerekli teorik ve pratik bilgileri içeren iflâs idare memurluğu temel eğitimi; beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınır.

(1.-) Eğitim almak isteyen hukukçuların, yeminli mali müşavirlerin ve serbest muhasebeci mali müşavirlerin kıdem şartının yanı sıra, yurt içi veya yurt dışı olup da YÖK tarafından denkliği kabul edilen ve lisans düzeyinde bir öğretim kurumundan mezun olmaları şartı aranmaktadır.

(2.-) Hukukçular, yeminli mali müşavirler veya serbest muhasebeci mali müşavirler dışında kalan diğer meslek mensupları bakımından ise, kıdem şartının yanı sıra yurt içi veya yurt dışı olup da YÖK tarafından denkliği kabul edilen bir ön lisans veya lisans düzeyinde öğretim kurumlarından mezun olmaları şartı aranmaktadır.


Eğitimin Amacı

Hukukçular, yeminli mali müşavirler veya serbest mali muhasebeci mali müşavirlerin ve bunlar dışında kalan diğer meslek mensuplarının, yukarıdaki şartları taşımaları ve iflâs idaresi temel eğitimini tamamlamaları koşuluyla bölge adliye mahkemeleri bilirkişilik bölge kurulları nezdinde tutulacak olan iflâs idare memurluğu listelerine kaydolmaları, daha sonra uzmanlık alanları ve ilgili Kanun ile Yönetmelikte gösterilen usuller çerçevesinde bir müflisin iflâsının tasfiyesinde görevlendirilmeleri mümkündür.


Eğitmenler

İflâs İdare Memurluğu Temel Eğitimi; TC. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından özgeçmişleri akredite edilmiş öğretim üyeleri tarafından verilmektedir.


Eğitim Süresi:

Bilirkişilik Daire Başkanlığının belirlediği program çerçevesinde eğitim toplam 36 ders saatinden oluşmaktadır.

18 Saatlik eğitim hukuk; Ticaret Hukuku, Medeni Usul Hukuku, Takip Hukuku, İflâs Tasfiyesi hakkındaki derslere

18 Saatlik eğitim, Ekonomi, Maliye ve Muhasebe hakkındaki derslere ayrılmıştır. 

Eğitimler hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri 10:00 – 20:00 saatleri arasında yapılacaktır.


Eğitim tarihleri: Gruplar oluşturulduğunda katılımcılara iletilecektir.

Katılımcılara başvuruları akabinde karşılama mesajı gönderilecek olup, koordinatörlükle doğrudan irtibatları sağlanacaktır.

 

Eğitim Yeri: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Derslikleri

Eğitim kontenjanında başvuru sırası dikkate alınacaktır, her grup 30 katılımcıdan oluşacaktır. Kontenjan dışı kalan adaylara sonraki tarihlerde düzenlenecek eğitimler bildirilecek ve başvuruları öncelikli olarak kabul edilecektir.

 

**BİLGİLENDİME**

Devam Zorunluluğu; Eğitimlerde devam zorunluluğu bulunmaktadır. 1/12 Oranını aşan devamsızlık durumlarında katılımcı eğitime devamsız sayılacaktır.

 

Eğitim Ücreti: 5.500 TL

ÖN KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ...