TR | EN
TÜRK-ALMAN-GÜRCÜ CEZA HUKUKU KOLOKYUMU
23.04.2024
Öne çıkan görsel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Hukuk Fakültesi, Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku ABD Başkanlığı’nın ev sahipliğini yaptığı Türk – Alman – Gürcü Ceza Hukuku Kolokyumu, ESOGÜ Kongre Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 19 – 20 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleşen kolokyumun teması “Ekonomi Ceza Hukuku” olan etkinlikte ulusal ve uluslararası üniversitelerden katılımcılar sunumlarını gerçekleştirdiler. Açılış konuşmalarını, ESOGÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bahar ÖCAL APAYDIN'ın, sonrasında ESOGÜ Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku ABD Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Semih Yumak'ın yaptığı etkinliğin katkı veren öğretim üyeleri oturum sunum sırasına göre aşağıdaki gibi listelenmektedir.

Moderatör: Prof. Dr. em. Adem Sözüer  (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin eski Dekanı ve Ceza ve Ceza Muhakemesi ABD. Bşk.)
Sunum: Prof. Dr. Till Zimmermann (Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Kürsü Sahibi, Düsseldorf Heinrich Heine Üniversitesi Hukuk Fakültesi)
Sunum: Prof. Dr. Faruk Turhan (Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku ABD Bşk., Süleyman Demirel Üniversitesi Kamu Hukuku Bölüm Bşk.)
Sunum: Doç. Dr. jur. Muhammed Emre Tulay, LL.M. (Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi)
Moderatör: Prof. Dr. Bachana Jishkariani (Gürcistan Univercity of Georgia’da Gürcü, Alman ve Uluslararası Ceza Hukuku Enstitüsü Müdürü)
Sunum: Prof. Dr. Martin Paul Wassmer (Almanya Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Öğrenci İşleri ve Eğitimden Sorumlu Dekan Vekili, Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ceza ve Ceza Muhakemesi hukukunda Kürsü Sahibi)
Sunum: Doç. Dr. iur. Reşit Karaaslan, LL.M. (Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku ABD Öğretim Üyesi)
Sunum: Dr. iur. Semih Yumak, LL.M.Crim. (Dr. Öğr. Üyesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku ABD Bşk.)
Moderatör: Prof. Dr. Faruk Turhan (Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Bşk., Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku ABD Bşk.)
Sunum: Prof. Dr. Bachana Jishkariani (Gürcistan Univercity of Georgia’da Gürcü, Alman ve Uluslararası Ceza Hukuku Enstitüsü Müdürü)
Sunum: Prof. Dr. Edischer Phutkaradze (Gürcistan Soçi Devlet Üniversitesi Hukuk ve Devlet Bilimleri Fakültesi’nde Ceza Hukuku ABD Bşk.)
Çevrim içi Sunum Bloğu, Moderatör: Prof. Dr. Dr. h.c. Martin Paul Wassmer (Almanya Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Öğrenci İşleri ve Eğitimden Sorumlu Dekan Vekili, Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ceza ve Ceza Muhakemesi hukukunda Kürsü Sahibi)
Sunum: Prof. Dr. Christian Becker (Viadrina Avrupa Üniversitesi (Frankfurt oder) Hukuk Fakültesi’nde Ceza Hukuku, Ceza Muhakemesi ve Hukuk Felsefesi Kürsüsü Sahibi)
Sunum: Dr. iur. Florian Nicolai (Nürnberg Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku, Ceza Muhakemesi ve Hukuk Felsefesi kürsüsü Akademik Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Hans Kudlich’in Doçentlik Öğrencisi)
Sunum: Dr. iur. Henning Lorenz, M.mel. (Martin-Luther-Halle-Wittenberg Üniversitesi, Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku, Ceza Muhakemesi ve Tıp Ceza Hukuku Kürsüsünde Bilimsel Araştırmacı, Prof. Dr. Henning Rosenau’nun Doçentlik Öğrencisi)
Moderatör: Prof. Dr. Dr. h.c. Martin Paul Wassmer (Almanya Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Öğrenci İşleri ve Eğitimden Sorumlu Dekan Vekili, Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukukunda Kürsü Sahibi)