2021-2022 Yılı Ders Kayıtları Hakkında
23.09.2021

Öğrencilerimizin dikkatine:

Hukuk Fakültesi ders kayıt işlemleri için ESOGÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalara buradan ulaşabilirsiniz. İlgili açıklamaları dikkatle okuyunuz. Hukuk Fakültesi için kayıt tarihi 28 Eylül 2021'dir. Öğrencilerimizin bu tarihe dikkat etmesi önemle rica olunur.

Bu tarihte ders kaydını yapamayan öğrenci 1 Ekim 2021 tarihinde de ders kaydı yapabilir.

Dikkat: 6 - 8 Ekim 2021 tarihleri ders eklemek veya bırakmak için öngörülmüştür.

Ders kayıtları öğrenci tarafından internet üzerinden (elektronik ortamda) gerçekleştirilecektir. Fakültede ayrıca bir kayıt işlemi yapılmamaktadır.

Dikkat edilmesi gereken bazı hususlar:

1.- Fakültemiz internet sitesinin Öğrenci sekmesinin altında yer alan "Ders Programını" inceleyiniz.

2.- Haftalık ders programına ilişkin tablonun hemen altındaki açıklamalarda da belirtildiği gibi, yıllık zorunlu derslerin ve ortak zorunlu derslerin mutlaka seçilmesi gerekmektedir.

Bu itibarla yıllık zorunlu dersler olan;

Hukuk Başlangıcı

Anayasa Hukuku

Medeni Hukuk

Roma Hukuku

Yargı Örgütü ve Adalet Meslek Etiği dersleri ile

Ortak zorunlu dersler olan;

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Türk Dili

derslerinin seçilmesi gerekir.

Not1Şayet öğrenci daha önce öğrenim gördüğü veya mezun olduğu bir başka lisans programında ortak zorunlu dersleri almış ve tamamlamış ise, talebi hâlinde bu derslerden muaf tutulabilir. Ancak, kayıt sırasında bu dersler seçilecek, bu derslere ilişkin muafiyet talebinde bulunmak isteyen öğrencinin 4 Ekim 2021 tarihinden itibaren bir hafta içinde bir dilekçe ile Dekanlığa başvurması ve dilekçeye ilgili ders veya derslerden başarılı olduğuna ilişkin belgeleri eklemesi gerekecektir.

3.- Öğrencilerin mesleki zorunlu (yıllık) derslerin yanı sıra, mesleki seçimlik derslerden de birini seçmeleri gerekmektedir.

Güz dönemi mesleki seçimlik dersleri;

Hukuk ve Edebiyat

Sosyoloji

İktisat'tır.

İlgili derslerin içerikleri hakkında bilgiye Fakültemiz internet sitesi, Öğrenci sekmesi altında "Ders İçerikleri" başlığından ulaşabilirsiniz.

Öğrenci bu derslerden en az birini, en fazla ikisini tercih edebilir.

4.- Ders kaydı sırasında dikkat edilecek diğer hususlar hakkında ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

DEKANLIK