TR | EN
İnsancıl Hukuk Farazi Dava Yarışması
15.06.2023

Türkiye Kızılay Derneği, İstanbul Uluslararası Hukuk Merkezi (ICIL) ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) iş birliğinde 4-9 Eylül 2023 tarihleri arasında İstanbul’da III. Kırımlı Dr. Aziz Bey Uluslararası İnsancıl Hukuk Farazi Dava Yarışması ve Yaz Okulu organize edilecektir. Dünyanın farklı bölgelerinden hukuk fakültesi öğrencilerinin katılımına açık olan bu etkinlik ile Türkiye’de uluslararası insancıl hukuk konusundaki birikimin geliştirilmesi ve ayrıca bölgesel ve küresel ölçekte insancıl hukuk çalışmalarının desteklenmesi hedeflenmektedir.

İnsancıl hukuk hakkında farkındalık ve bilinç düzeyini artırmak, insancıl hukuk araştırmalarına ilgi duyan öğrencilere destek sağlamak amacıyla her yıl organize edilen bu etkinlik kapsamında dava yarışması ve ileri seviye yaz okulu organize edilecektir. Kızılay Heybeliada Gençlik Kampında gerçekleşecek bu etkinliğe, hukuk alanında lisans ve lisansüstü eğitimine devam eden öğrenciler katılım sağlayabilecektir. Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru formu https://azizbeyihl.com web sitesinde sunulmuştur. Ayrıca kizilayakademi@kizilay.org.tr e-posta adresi üzerinden gönderilen etkinliğe dair her soru cevaplanmaktadır.